top of page

People who love are forgiving

Jag sätter mig ner i fåtöljen, lagom stressad, med en kopp te. Mitt favoritte – yogitea såklart. Varje påse kommer med ett citat, i det här fallet ”people who love are forgiving” eller på svenska ”människor som älskar är förlåtande”.


Känner värmen från koppen i vänster hand, trycker ner tangenterna på datorn med höger. Försöker känna marken under mina fötter. När jag är stressad så är mina tår böjda, med tånaglarna ner mot golvet liksom. Är det bara jag som gör så? Just nu är dom på tå däremot, redo för att springa i väg på nästa aktivitet.


Egentligen lever jag ett ganska lugnt liv, det är jag tacksam för. Men jag undrar vart jag ska fokusera min energi. Ofta tänker jag att förändringar ska ske i det yttre, alltså vad jag gör, vem jag är med, vart jag befinner mig. Men när jag verkligen lyssnar inåt, känner hela fötterna mot mattan under mig, då hör jag: älska dig själv, släpp dig fri från krav, det viktigaste är hur du mår. Först efter det, när jag är i balans, kanske jag kan veta vart jag vill rikta min energi i min yttre värld också.


Sänker ner min näsa mot teet och fylls av doften av kryddor samt skvätten mjölk jag hällt i. Mina tankar vandrar till vad citatet egentligen betyder. Sedan smakar jag på koppens innehåll mycket långsamt och försöker fokusera på nuet igen, teet svarar ann på min ansträngning… men inte när det gäller hur kärlek och förlåtelse hänger ihop, utan en annan typ av vägledning.


Jag låter kroppen fyllas av värme, släpper funderingarna ett tag och litar på det som Björn Natthiko en gång sa ”du kommer få veta, vad du behöver veta, när du behöver veta det”.


/L

71 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen mars

Det är mars och ljuset är kvar hos oss till kvart över 6, jag känner en tyngd släppa från mina axlar och mitt väsen fylls upp av lätthet. Det är mars och jag är glad över hur långt jag har kommit (OBS

Comments


bottom of page